Info concert

Tirzah-Quartet

Tirzah-Quartet plays John Zorn

Donderdag 3 december 2015 om 20 uur

15 euro (basisprijs) / 8 euro (dubbele vriendenkorting)

Cultuurcentrum Zwaneberg, Schouwburg, Cultuurplein 1, 2220 Heist-op-den-Berg

www.zwaneberg.be, 015 25 07 70

Info: Tirzah-Quartet brengt de filmmuziek van John Zorn tot leven in een kleurrijke bezetting van viool, harp, cello en bas/gitaar. De arrangementen van dit kwartet werden opgemerkt door de componist zelf, die het gezelschap de exclusieve toestemming gaf zijn filmmuziek uit te voeren. Bovendien nodigde hij hen uit om te spelen op zijn zestigste verjaardagsfeest tijdens Gent Jazz Festival in 2013. Dan moet je dus wel straf zijn!

In CC Zwaneberg grasduint het Tirzah-Quartet door het meest toegankelijke deel van Zorns werk en doet een greep uit zijn 'Filmworks'. Dat gaat van joodse thema's over latin en swingende bravourestukjes tot delicaat en ragfijn kantwerk. De band, die bestaat uit klassiek geschoolde muzikanten, ontleent zijn naam aan een van Zorns composities uit de Masada cyclus.

Dit concert wordt opgeluisterd met filmbeelden (o.a. uit de bekroonde animatiefilm 'The Rain Horse') en pakkende verhalen over ondergedoken joodse kinderen en hun redders tijdens het naziregime. De combinatie van verrassende muziek, prachtige beelden en aangrijpende teksten maakt van deze voorstelling een unieke ervaring ...

Eva Vermeeren: viool

Herlinde Verheyden: cello

Karen Peeters: harp

Jan Van de Perre: bas/gitaar

Spreker: Mieke Paulussen

www.tirzah-quartet.be